Etusivu
Kisavideoita
Muita videoita
Rotumääritelmä
treenipäiväkirja
Vanhat uutiset
Linkit
Kuvia
Sukutaulu
Vieraskirja


Etusivu


Uutisia


Nämä ovat Ikurin Xmas Lightin eli Valon nettisivut, nyt myös mukana Hehku eli Storywood Tango d'Amore. Tänne tulee jatkossa kuvia ja toivon mukaan uutisia menestyksestä.

26.6.2022
Parkanon ryhmistä ei koronan vuoksi tänä vuonna ollut. Näyttelyvuosi alkoi lopulta Jämijärveltä 26.2.22. Sielä tuomaria Markku Mähönen. Hehku valioitten kakkonen ja sa Valo veteraanien ykkönen, rop-vet, sa ja eka veteraaniserti.Valon arvostelu: Hyvät mittasuhteet ja ääriviivat. Oikea pään profiili. Ikä näkyy jo hieman silmissä. Hyvä korvien asento. Hyvä kaula, eturinta ja runko samoin hännän kiinnitys. Erittäin hyvät kulmaukset. Suorat edestakaiset liikkeet, hyvät sivuliikkeet. Liikkeissä iän tuomaa arvokkuutta. Hyväksyttävä karvapeite tähän ikään. Rauhallinen käytös.Hehkun arvostelu: Erinomaiset mittasuhteet, ???, hyvän vahvuinen pää, mutta hieman pitkät korvat. Hyvä kaula, eturinta ja runko. Erittäin hyvä hännänkiinnitys hyvät kulmaukset. Suorat edestakaiset liikkeet, mutta takana kapeutta. Erinomainen sivuliike. Hyvämääräinen karvapeite ja vielä jotain muuta karvapeitteestä.
Rallytokokisat Tampereella 26.3. Tuomarina Iiris Harju. Lähdin ihan treenimielessä kokeilemaan ekaa kertaa Voittajaluokkaa Valon kanssa, lisäksi halusin nimenomaan Iiriksen radalle. Paikalle päästyäni ilmotyttö ilmoitti että nyt onkin kaikki koossa kun me tultiin ja siitä jäi fiilis että alotetaankohan me etuajassa, paikalla oli tuplakisat, missään ei yhtään kuuluteltu että mikä on tilanne, meillä oli vielä starttivuoro aika alussa, niin meni meidän alkulämmittelykuviot ihan pieleen, lopulta taidettiin aloittaa myöhässä. Mua ei ole varmaan koskaan jännittänyt niin paljoa kuin nyt jännitti, radalla jalatkin tärisi, mitä en muista koskaan tapahtuneen, kädet kyllä tärisee useikin. Alku oli hyvä, tein nyt vielä ennen lähtöön menoa seuruuta rata-aidan ja kehänauhan välissä namin kanssa kun mulle valkeni että sellainen on sallittua. Heti ensimmäisissä kylteissä oli tehtävä johon ajattelin homman kosahtavan, mutta se onnistuikin, siitä se jännitys sitten lähti kasvamaan ja Valo haukkui paljon. Lopulta tuomari keskeytti meidän radan kyltille 13.Siihen mennessä oli 5 HAUta ja 5 kympin virhettä ja muuta sälää.
Kauhajoki rn 27.3. tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Hehku valioitten toinen sa, Valo veteraanien ykkönen, sa ROPvet ja toinen veteraaniserti, pn3. Hehkun arvostelu: Tänään hieman pehmeässä kunnossa oleva narttu. Selvä sukupuolileima. Hyvä luusto. Hieman leveä asentoiset korvat. Pyöreät silmät, Pitkä kapeahko kuono. Hyvä kaula ja selkä. Hieman pitkä lanne. Hyvä häntä, hyvä rungon muoto. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu takaa kapeasti. Riittävä sivuliike riittävä värivaihtelu kalpeahko väritys. Valon arvostelu: 11 vuotias erinomaista tyyppiä. Hyvät mittasuhteet ja luusto. Hyvät pään linjat. Kauniit silmät. Pää hieman kuivunut. Tasapainoinen ylälija. Hyvä hännän kiinnitys. Hyvä runko. Hyvät raajat. Edelleen liikkuu erinomaisesti ja rodun omaisesti. Vaalea väritys. Turkki ei enää parhaassa kunnossa. Val ei ole oikein turkissa mutta halusin yrittää veteraanisertejä.
Vaasa kv 9.4.22 tuomarina Perttu Ståhlberg. Valolle sileä eri ja veteraanien kolmas, Hehkulle myös eri ja valioiden toinen. Hehkun arvostelu: Feminiininen. Sopiva vahvuus. Hieman kookkaat silmät jotka saisivat olla tummemmat. Turhan alas kiinnittyneet korvat. Hyvä kaula ja runko. Pysty olkavarsi. Voimakkaammin kulmautunutt takaa. Karhea karva. Hyvä väri ja häntä. Sopiva askelpituus. Valon arvostelu: Hyvässä kunnossa esitetty 11v veteraani. Sopiva vahvuus. Erinomaiset mittasuhteet. Feminiininen pää, jossa ikä jo näkyy. Hyvä kaula ja selkä ei enää parhaassa karvassa. Ok häntä. Liikkuu ikäisekseen hyvin.
Kurikka rn 30.4. tuomarina Hannele Jokisilta. Tämä tykkäsi tummemmmista kessuista. Valo veteraanien toinen, sai sa ja pn4 Hehku valioiden ykkönen ja pn2. Valon arvostelu: Erittäin narttumainen kokonaisuus. Tasapainnoisesti rakentunut 11v. Hieman kevytpiirteinen pää. Maski on hävinnyt. Hyvä ilme. Sopiva luusto. Oikean mallinen runko. Ei aivan parhaassa karvassa tänään. Liikkuu hyvin. Hehkun arvostelu: Vankkarunkoinen nartu. Rungossa max pituus. Hyvä pään malli. Maski saisi olla tummempi. Voimakkaasti kulmautunut vahva luusto. Hyvä runko. Runsas turkki. Erinomainen luonne. Hieman kapeat takaliikkeet, leveä edestä.
Rallykisat Latolla 7.5. tuomarina Päivi Nummi, tämä tuomari oli sisäistänyt rallytokon ytimen. Tulos 26 pistettä. 4X hau viideltä kyltiltä tuli kymppi, mutta oli onistuneitakin pätkia. Tarkoitus oli jäädä tämän jälkeen treenitauolle ja opetella peruutukset, mutta koska Lagun kisoihin mahtui niin käytiin vielä niissäkin 28.5. tuomarina Fiia-Maria Kivioja. Tässä saatiin hiljainen lähtö, mikä on paljon. 3x hau 3X 10 tulos 48.
Keuruu rn tuomarina Harto Stockmari. Hehkulle eh ja luokkavoitto, Valolle Eri sa vek1 vetsert ja fi vet mva! vspvet ja pn3. Hehkun arvostelu: ok sukupuolileima ja ok sukupuolileima ( :D ) Oikean muotoinen pää. Hyvä ylälinja. Hyvä kaula, ruko. Hyvä hännän kiinnitys. Hyvin kulmautunut takaosa. Karva ei parhaimmillaan. Liikkuu löysästi edestä ahtaasti takaa. Valon arvostelu: Ok sukupuolileima, mittasuhteet, oikean muotoinen pää. Hyvä ylälinja, hännän kiinnitys. Tilava runko. Oikein kulmautunut. Karva ei parhaimmillaan. Liikkuu hyvin ikäisekseen.
Miljoonakoira, tuomarina Maija Lehtonen. Valolle eri ja veteraanien kakkonen, Hehkulle eh. Valon arvostelu: 11,5 tyypiltään erinomainen. Hyvät nartun mittasuhteet omaava tiiviskuntoinen veteraani. Kaunispiirteinen pää. Oikea purenta. Riittävä kaula ja riittävän tiivis selkälinja. Hyvä hännän kiinnitys. Tasapainoinen raajarakenne. HIeman taipuneet välikämmenet. Ikä näkyy hieman liikkeessä. Karvalaatu ok. Hehkun arvostelu: 7v Hieman pitkärunkoinen. Riittävä raajakorkeus. Hyvä luusto. Vahva nartun pää. Riittävä kaula. Hyvä selkälinja ja hännän kiinnitys. Tilava rintakehä, etuosa saisi olla kulmautuneempi. Voimakas takakulmaus. Liikkuu kapeasti takaa. Sivuliike voisi olla tasapainoisempi karvanlaatu ok. Väri voisi olla kirkkaampi. Miellyttävä käytös.

28.12.2021
Loppuvuonna kisasin Hehkun kanssa agilityssa omalla hallilla, Tampereen lemmikkimessuilla ja pietarsaaressa, ei tehty tuloksia. Valon kanssa kävin kahdessa rallykokeessa, ensin omalla hallilla jossa tuomarina oli Tytti Linterhofer, rata oli helppo, mutta itselläni oli erinäisten asioiden takia hermo kireällä niin ei siitä mitään tullut. 3 kympin virhettä, haukkuminen vaikutti vain kokonaiskuvaan. Kuukautta myöhemmin Tytti tuomaroi Veikarissa jossa ollaan Valon kanssa nyt syksy kuljettu treeneissä. Halliin oli järjestetty normaalia enemmän odottelutilaa mutta silti se oli meille ahdas, ei saanut tehtyä lämmittelyharjoituksia, onneksi oltiin neljäntenä tai viidentenä suoritusvuorossa, niin ei tarvinnut hirveitä odotella. Valo hairahtui houkutuksessa leluun mikä ei ole ollenkaan sen tapaista ja muutenkin tuli kaikenlaista säätöä ja se haukkui, itse olin varma ettei tulosta saatu. Kisajärjestäjät eivät myöskään saaneet tuloksia seinälle asti, mikä on tosi ärsyttävää. Kun kisakirjojen jako tuli, jakoi Tytti ensin hylsykirjat, sitten kun se jakoi ensimmäisen tuloksen saaneen kirjan tajusin että me ei oltu vielä saatu omaamme, Leuka alkoi siinä vaiheessa jo itselläni väpättää ja itku tuli kun kuulin että saatiin tulos ja rtk2 siis siirto voittajaluokkaan. Tytti oli taas kiltillä tuulella arvosteluissa, vain -3 yleisvaikutelmasta kun Valo haukkui, viimeksi meni 6 ja yksi 10 väärin tehdystä tehtävästä.
Vuoden päätteeksi oli messari, poikkeuksellisesti vasta viikkoa ennen joulua. Lauantain tuomari oli Katja Korhonen. Olin autolla matkassa ja Valo oli saanut matkassa kylmää ja se oli mennyt jotenkin jumiin eikä oikein halunnut liikkua tästä syystä sille elämänsä eka EVA, Hehkulle eh se on hyvässä karvassa mutta stressasin Valoa ja se reagoi siihen esiintymällä vähän laiskasti. Arvostelut Hehku: 7v erittäin hyvän tyyppinen tänään itsestään hieman matalaraajaisen vaikutelman antava valionarttu, oikeat pään linjat joskin maski saisi olla tummempi, purenta ok tummat silmät, hiemann kookkaat ja haja-asentoioset korvat, hyvä kaula, eturinta ja rungon vahvuus, hieman pitkä lanneosa tasapainoiset kulmaukset riittävä raajaluusto ja litteät käpälät. HIeman pehmeä turkinlaatu hyvä häntä liikkuu ahtaasti takaa,yhdensuuntaisesti edstä sivuliike voisi olla tehokkaampi ja askellus hieman pidempää rauhallinen luonne. Valo: 11v erinomaista tyyppiä oleva hyvät mittasuhteet omaava narttu joka ei anna tänään itsestään kaikkea kehässä, ikä näkyy jo selkeästi olemuksessa. Oikealinjainen pää, rodunomainen ilme, hyvät korvat, erinomainen kaula, tasapainoiset kulmaukset vankka raajaluusto, pehmeyttä välikämmenissä, hyvät käpälät, turkki ei parhaimmillaan mutta laau oikea, hyvä häntä, valitettavasti liikkeitä ei voi arvostella. Sunnuntaille Valo onneksi vetristyi ja oli oma itsensä. Sunnuntain tuomari oli Leila Kärkäs. Valolle eri ja luokansa neljäs Hehkulle eri sa vak3! siis paras tulos ikinä messarissa. Hehkun arvostelu: Hyvät mittasuhteet. Hyvä pään malli. Pyöreyttä silmissä. Haja-asentoisuutta korvissa. Hyvä kuonon vahvuus. Hyvä kaula, ylälinja, häntä. Pysty olkavarsi. Hyvä takaosa. Hyvä sivuliike, kapea takaa. Hieman samea väritys. Valon arvostelu: Melkein 11v. Laiskasti esiintyvä. Silmissä pyöreyttä ja hieman kapeat leuat. Hyvä pää. Hyvä kaula, ylälinja, häntä. Pysty olkavarsi. Painuneet välikämmenet. Hyvä runko. Hyvä sivuaskel. Karva ja väri ei enää parhaimmillaan. Niin Valo liikkui ekat liikkeet vähän laiskasti ja tuomari heti lätkäisi maininnan laiska, ikinä ennen sen silmiä ei myöskään ole moitittu pyöreiksi. Sitten Valo vielä säikähti heilahtanutta kaivon kantta eikä sitten suostunut siitä kohtaa enää liikkumaan...

26.8.2021
Koronatauko loppui lopulta vappuna jolloin saatiin Lagulla järjestettyä taas agilitykisat rajoitetulla kisaajamäärällä. Tuomarina oli Tommi Raita-aho. Ei tullut tuloksia. 13.5. oli Ikaalisissa rallytoko kisat tuomarina Maria Riski. Päivä oli kevään ensimmäinen kuuma päivä, lisäksi omaa vuoroaan ppiti odottaa omassa lokerossa, 3 edellistä koiraa ja tämähän ei sopinut meille ollenkaan! Oma jännitys kerkisi nousta ihan pilviin ja Valo vaan haisteli. Taidettiinn saada huonoin tulos ikinä, Valo kummasti jätätti mun taa seuruussa ynnä muuta säätöä ja haukkua, saatiin kasaan 44 pistettä. Kessuerkkari olisi pitänyt olla toukokuun lopulla mutta se siirtyi heinäkuulle. Sitten kävin Hehkun kanssa kisaamassa lapualla Anne Saviojan radoilla, saatiin jopa yksi tulos! Vain yksi virhe tuli, kielto ja sitten siinä paloi aikaa sen verran että meni yliajan puolelle.
Kesäkuu aloitettiin rallykisoilla Vaasassa, tuomarina Heli Kelhälä. Valo teki 87 pistettä, minä 77, pyörittiin yhdellä kyltillä väärään suuntaan, enkä tajunnut sitä ollenkaan :D siitä -10, haukkumisesta rokotettiin vain yhdellä kyltillä ja kokonaisvaikutelmasta! Nyt oli hyvä kisapaikka sain seuruutettua Valon suoraan omasta leiristä radalle, niin pysyttiin tyynenä. Sitten kisattiin taas lapualla Virtasen Andersin radoilla, mutta eipä jäänyt niistä mitään mieleen, olivat vähän erilaiset radat mitä Andersilla yleensä, hyllyjä vaan tuli.
Miljoonakoira pystyttiin järjestämään, tosin ilman loppukilpailuja, ilmoitin sinne vain Hehkun, koska Valon turkki oli edelleen vajavainen vattan puolelta tammikuulla tehdyn ison nisäkasvainleikkauksen jäljiltä. Alkujaan oletin että turkki olisi palautunut tuohon mennessä jo ennalleen mutta ei. Tuomarina oli Esa Ruotsalainen, Hehku sai erin ja oli valioiden kolmas. Arvostelu: Tyypiltään ja mittasuhteiltaan erinomainen narttu. Oikeailmeinen pää, vähän kookkaat korvat, tilava runko. Erinomainen hännän kiinnitys. Riittävä luusto, hyvät takakulmaukset vähän suora edestä. Hyvä karva, riittävät värivaihtelut, liikkuu riittävällä askeleella, kinnerahtaasti takaa. Tyyni esiintyjä.
Kessujen agilityn rotumestaruudet lipsahtivat juhannukselle haukiputaalle, sinne siis urheasti ajettiin, Sami onneksi lähti matkaseuraksi. Olen niin ylpeä Hehkusta! Ihan vieras kisapaikka, käväistiin vaan halllissa ennen omaa vuoroa, oltiin alussa starttivuorossa ja Hehkku oli heti ekasta radasta lähtien mukana. 2 ekaa rataa muodosti rotumestaruuskisan, ekalta radalta onnistuttiin tekemään tulos 5 ja yliaikaa kun hehku taas teki niin laajoja kaaria, toinenkin rata onnistuttiin tekemään hyllyttämättä mutta meillä paloi aikaa niin paljon että siksi meni hylätyksi, toiselle radalle en enää saanut omaa päätäni pysymään kasassa. Kolmas rata meni sitten ihan Hehkun sinkoiluksi :D Tuomarina oli Arto Laitinen.
Pietarsaaressa oli kisat 8.7. tuomarina tuomarimuutosten takia taas Anders, Anderssis ei sinänsä mitään vikaa, mutta tänä kesänä se osui meille monet kerrat ja kiva olisi päästä vaihdellen eri tuomareille. 2 rataa ei tuloksia. Seuraavana pivänä lähdettiin Pirren kyytissä kessuerkkariin joensuuhun. Sielä oli tuomaroimassa Leni Finne. Valon vattakarvat ovat edelleen vajavaiset ja Valo olisikin saanut tuomarin mukaan päivän karvattomin koira palkinnon jos sellainen olisi jaettu. Leni kumminkin tykkäsi veteraaneista ja erityisesti Valon päästä joten se sai kuitenkin ERIn, myös Hehku sai ERIn ja oli luokkansa neljäs. Hehkun arvostelu: Mittassuhteet ok, sopiva luusto. Oikeamallinen pää, kauniit tummat silmät, hieman leveälle kiinnittyneet korvat, hyvä kaula ja ylälinja. Sopiva eturinta, oikeamallinen rintakehä, hieman jyrkkä olkavarsi, kauniisti kulmautuneet takaraajat. Hyvä häntä, riittävä karvapeite, hieman yksitoikkoinen väritys. Oikea askelpituus, kovin kapea taka, vispaa edestä. Valon arvostelu: Mittasuhteet ok, erinomainen luusto. Oikeanmallnen pää, jo vanhan koiran charmikas katse, iän viemä maski, hieman leveä asentoiset korvat. Hyvä kaula ja ylälinja, riittävä eturinta, oikeanmallinen rintakehä, hieman lyhyt olkavarsi. Kauniisti kulmautuneet takaraajat. Hyvä häntä, tänään kovin niukka karvapeite. Oikea askelpituus, sopivan leveät takaliikkeet. Agilityn joukkuepiirinmestaruudet kisattiin Lagun hallilla epävirallisina kisoina, tuomarina toimi Katja Valkki. Radalla oli alussa haastava kepeille vienti mutta kun siiitä selvittiin Hehkun kanssa luukutettiin rata puhtaasti maaliin, eka kerta kun onnistuttiin tekemään tulos joukkueessa! Myös muu joukkue pystyi tuloksiin ja päästiin hopealle!
Aikani jahkattua ilmoitin Valon lopulta Kauhavalle rally-tokon piirinmestaruuskisoihin, tuomarina Taru Leskinen joka ei ihan mun lemppari ole. Kerättiin aika monta kympin virhettä, mutta vaan 2 hauta! Valolla oli tuolloin vähän raskas pylly-päivä ja tuli monta ylimääräistä istumista. Pisteitä 35. Sitten oli rallyn iltakisat omalla hallilla, tuomarina Fiia-Maria. Kun kisat on omalla hallilla on siinä aina kaienlaista ylimääräistä säätöä, joten suunnilleen suoraan autosta vein Valon radalle. tuloksena 71 pistettä! eli toinen tulos avoimesta luokasta! Ja taas vain 2 hauta.
Sitten oli vuorossa viikonloppuretki Janakkala openiin. Perjantaina ensin 2 rataa ja lauantaina 3. Tuomareina oli Jari Suomalainen, italialainen Vittorio Papavero ja norjalainen Joakim Tangfelt. Perjantaina meidän lähtövuoro oli toisena heti jonkun ruotsalaisen perään ja stressasin sitä hirveästi että osaako se eka kisakäytännöt ja ehditäänkö me omalle vuorolle. Juuri ennen ekaa rataantutustumista alkoi sataa oikein kunnolla ja kerkisin kastua siinä, kisa oli siis pihalla, Hehkun kanssa radalle päästessä se oli vähän hämillään tilanteesta päästiin vaisusti liikkeelle ja eksyin esteelle 5! Tuli ihan totaalinen blackout että mihin pitäis mennä, hylkyhän siitä tuli. Toinen rata oli hallissa, sielä Hehku otti vainun jostain ruuasta ja harhaili omiaanalkuuun mutta päästiin vain vauhtiin. Lauantaina eka rata oli sisällä ja muut ulkona ja päivästä tuli kuuma. Eka rata oli ihan ok, toisesta radasta mentiin ehkä puolet esteistä, Hehku jotenkin empi hyppyjä, rimat oli neljäskympis, paljo treenataan kolmivitosilla, htken jo mietiin että lähdenkö kotiin, mutta kun kävin harjoituskentällä kokeilemassa niitä nelikymppisiä ja se niitä meni ihan ok niin jäin kumminkin. Kolmannelle radalle kun lähdettiin oli Hehku jo ratantutustumisen aikana nukahtanut autoon ja se laiskasti tuli sieltä ulos, mentiin radalle, jätin sen lähtöön, sieltä se lähti laahustaen liikkeelle jolloin totesin että ei me enää yritetä mitään. Vitutti kun en tajunnut edellisen radan jälkeen jo luovuttaa, oli liian raskas reissu pitkän tauon jälkeen. Tässä kisatohinassa unohdin sitten ilmoittaa hehkun seuraavalle viikonlopulle BACkin kisoihin. Poriin ilmoitin Hehkun, mutta senkin sitten päädyin lopuksi jättämään väliin, koska porin koronatilanne oli pahentunut, lisäksi aikataulut oli laskettu tyhmästi ja sielä oltaisiin menty kaikki säkäluokat kisa kerrallaan läpi ja päivälle uhattiin vesisadetta koko päiväksi, seuraavana viikonloppuna olin lähdössä viroon koiranäyttelyyn niin en halunnut sitä riskeerata sairastumalla flunssaan. Kisat olisis siis olleet ulkona.
Sitten oli vuorossa pitkään odotettu ja jännitetty Balttian Voittaja-näyttelyviikonloppu, päätin että kun virossa on siirretty meidän ilmoittautumisia näyttelystä toiseen viime vuoden viron voittajasta lähtien että nyt tai ei koskaan mennään sinne, vaikka koirat ei hyvässä karvassa olekaan. Lähdin ensimmäistä kertaa yksin omalla autolla matkaan. Ajattelin pelata varman päälle, että saataisiin edes viron sertit ja ilmoitin koirat myös samassa paikassa olevaan ryhmänäyttelyyn lauantaille. Lauantaina Hehku ja Valo oli rotunsa ainoat edustajat, tuomarina toimi Andrzej Stepinski. Valo oli rotunsa paras veteraani ja rotunsa paras, Hehkku pn2. Joten Valosta tuli viron veteraanivalio ja balttian veteraanivalio ja Hehkusta tuli Viron muotovalio ja balttian muotovalio. Iltapäivän ryhmäkehissä veteraanit arvosteli vinttikoirien tuomari, näyttely oli siis pystykorville ja vinttikoirille, joten en odottanut siinä menestystä, mutta Valo yllätti sijoittumalla toiseksi, eli oli BIS2-veteraani! Vähän meinasi kehässä itkettää, ensimmäinen kerta kun menestytään ryhmäkehissä. Vitosen kehässä ei sitten enää tullut menestystä. Sunnuntaina oli vuorossa KVnäyttely, siellä piti olla neljä narttua kessuissa mutta paikalla oli meidän lisäksi vain junnunarttu. Tuomarina toimi Rita Kadike Skadina. Tällä kertaa hehku vei pisimmän korren ollen rop, Valo jäi kolmanneksi ja oli ropveteraani, eli oltaisiin täältäkin ne sertit saatu. Koska Hehku oli rop sai se viimeisen Cacibinsa! Toki tässä joukossa se olisi tullut Hehkulle joka tapauksessa. Ja koska oli voittajanäytttely Sai Hehku tittelin Balttian voittaja 2021 ja Valo Balttian veteraanivoittaja 2021!! Iltapäivän valtavissa ryhmissä ei menestystä tullut.

30.12.2020
Maaliskuun lopussa piti olla kessuerkkari, mutta juuri kun ilmoittautuminen loppui iski korona ja tapahtuma jouduttiin perumaan, onneksi myöhemmin erkkari saatiin järjestettyä syksyllä. Siitä alkoi usean kuukauden tauko kaikessa harrastamisessa, niin viikkotreenit kuin kaikki tapahtumat peruttiin toukokuun loppuun asti. Kesäkuun alussa oli tarkoitus mennä viroon, Viron Voittaja-näyttelyyn, mutta se ensin siirtyi lokakuun loppuun ja edelleen se sitten peruttiin ja ilmot sai siirtää Huhtikuun 21 Tallinnan Voittajaan, sitä odotellessa. Tauon loputtua oli ensimmäisenä vuorossa iltakisat Ylöjärvellä 4.6. Helinin Jarin radoilla 2 kisaa , ei tuloksia Hehkulle. Sitten oli iltakisat omalla hallilla, Yli-Jaskarin Hilpi tuomaroi, ei tuloksia. 27.6. oli kisat Vöyrillä tuomarina Petteri Kerminen. Nyt alettiin päästä taas tekemiseen kiinni ja tehtiin hirmuhyvät radat, jopa kahdelta tulos ja palkintosija. Heinäkuulla oli tarkoitus tehdä pari agilitykisareissua, mutta Hehkulle iski noidan nuoli selkään ja sitä paranneltiin useampi viikko.
Elokuussa vihdoin alkoi myös näyttelyt pyöriä. Isossakyrössä oli ryhmänäyttely 2.8, tuomarina Hannu Talvi. Valo sai eh ja oli luokkansa toinen, Hehkulle sileä eri ja myös luokkakakkonen. Valon arvostelu: Vaaleanharmaa. Hyvä koko ja mittasuhteet. Päässä saisi olla värivaihtelua enempi. Jäntevä selkälinja. Hieman lyhyt rintakehä. Muuten täyteläinen runko. Esiintyy ja liikkuu hienosti. Hehkun arvostelu: Keskiharmaa. Hyvä koko ja mittasuhteet. Hyvä pään luusto. Maski saisi olla voimakkaampi. Sopivan täyteläinen runko. Hieman taipunut välikämmen, hyvät takaraajat. Normaali turkki ja häntä. Samoin luonne ja liike. Sitten oli Kauhava rn 16.8. Tuomarina Tapio Kakko. Hehku voitti valiot ja oli lopulta pn3, Valo sai erin mutta jäi kolmanneksi luokassaan ilman sa:ta. Hehkun arvostelu: Hyvä koko, riittävä raajakorkeus. Hyvän muotoinen pää, hieman vaaleat silmät, hieman alas kiinnittyneet korvat, hyvä kaula. Takaa hieman voimakkaasti kintereestä kulmautunut. Hyvä hännän kiinnitys. Hieman pehmeä karva joka voisi olla paksumpaa. Liikkuu takaa erittäin ahtaasti ja voimaa saisi olla enemmän. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti. Valon arvostelu: Hyvä koko ja mittasuhteet. Riittävä raajakorkeus. kaunisilmeinen pää, aavistuksen kapea pää ja hyvät korvat. Hieman vaalea maski. Pysty olkavarsi ja painuneet ranteet. Hyvät takakulmaukset. Hyvä runko, hyvä häntä, hieman villava karva. Liikkuu kapeasti takaa, edestä hieman löysästi. Liikkeessä saisi olla enemmän voimaa.
Sitten taas kisailtiin Hehkun kanssa agilitya. Vaasassa 22.8. Jalosen Karin radoilla, Mikkilän Sarin radoilla Lapualla 27.8 ja Kermisen radoilla taas Lapualla 30.8, ei tuloksia :D.
Seinäjoen ryhmänäyttely 5.9. tuomarina Reino Korpela. Hehku voitti valionartut ja sai sa, mutta ei sijoittunut pnkisassa. Valo oli veteraanien kakkonen ja pn4. Hehkun arvostelu: Sopiva koko. Mittasuhteiltaan hieman ppitkä. kaunisilmeinen pää. Hyvä kaula ja rintakehä. Hieman pitkä lanneosa. Sopiva lantion asento. keskivahva raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Oikein kiinnittynyt häntä. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu pitkällä askelmitalla. Rauhallinen käytös. Valon arvostelu: Sopiva koko. Hienot mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää. Sopivan vankka runko. Hyvä takaosa. Keskivahva raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Hieman painuneet ranteet. Hyvä hännän kiinnitys, samoin karvapeite. Ikä näkyy jo hieman liikkeessä. Rauhallinen käytös. Seuraavana päivänä oli taas kisat omalla hallilla, tuomarina Tommi Raita-aho, eka rata oli jo tosi hyvä ja toisella radalla me vihdoin tehtiin se! Viimeinen nolla kakkosissa ja nousu kolmosiin! Itkin jo loppusuoralla pelkästään jo sitä että oletin meidän tehneen puhtaan radan ja sehän se oli! Sillä tuloksella vielä voitettiin luokkamme vaikka meidän kepit oli hitaat, mutta me tehtiin ne rennosti.
Lopulta koitti myös erkkari Lahdessa, koronan takia, alkujaan suunnitellut Brittituomarit jäivät kotiin ja tilalle tuli ensi vuoden kotimaiset tuomarit. Meidät arvosteli Tuula Pratt. Hehku karvattomana sai eh:n, Valolle eri ja neljäs sija luokassaan. Hehkun arvostelu: Nartulle sopivat mittasuhteet. Hyvä kuonon ja kallon suhde, korvat voisivat kiinnittyä hieman ylemmäksi. Hyvä kaula ja ryhti. Riittävät kulmaukset edessä, sopivat takana. Täyteläinen rintakehä. Aavistuksen pitkä lanneosa. Hyvä häntä. Oikein hyvät sivuliikkeet, ahtautta takana. Turkinlaatu on hyvä, mutta pohjavillaa puuttuu tänään, mikä valitettavasti alentaa yleisvaikutelmaa. Valon arvostelu: Oikein hyvät mittasuhteet, aavistuksen kevyt kuono-osa, muuten hyvä pää ja miellyttävä ilme. Hyvä kaula ja ryhti. Sopivasti kulmautuneet raajat. Painuneet välikämmenet. Rungossa riittävä täyteläisyys. Hyvä häntä. Hyvät sivuliikkeet. Kuono-osassa iän tuomaa harmautta. Vaaleasävyinen, oikealaatuinen turkki, riittävästi värivaihtelua. Lisäksi Valo osallistui veljensä kanssa parikilpailuun (Miro, Ikurin Xmas box, he sijoittui kolmanneksi yhdentoista joukosta! Tämä olikin sitten vuoden viimeinen näyttely, koska messari siirrettiin ensin maaliskuulle ja lopulta peruttiin kokonaan.
Hehkun kanssa kävin korkkaamassa kolmosluokat Oulussa Suomalaisen Jarin radoilla 4.10, ei me tuloksia saatu mutta tyytyväinen olen silti. Valo kävi kokeilemassa TOKO-kisaamista 18.10 Porissa rotumestaruuskisoissa, tuomarina Juha Kurtti, saatiin juuri ja juuri tulos kun pisteet oli 101. Hehkun kanssa kisattiinn agilityssa vielä Kokkolassa Huittisen Annen ja Virtasen Anderssin radoilla 17.10 ja 22.11. Ei tehty tuloksia, mutta ihan agilitya se meidän meno on, ihan pienestä kiinni että tulisi tuloksia, fiilis on hyvä ja kepitkin onnistuu pääosin. Sitten tuli taas korona ja kaikki kisatoiminta peruttiin tammikuun puolivälin paikkeille asti, onneksi sentään treenit pyörii.

9.5.2020
Seinäjoki rn 7.3, tuomarina Anneli Pukkila. Hehkulla meni ihan kivasti, mutta Valon tulos ja arvostelu oli kyllä pöyristyttävä. Hehku oli valioiden ykkönen ja pn2 Valolle EH ja vek2. Hehkun arvostelu: Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Sopiva runko ja raajaluusto. Oikea pään malli. Melko voimakas otsapenger ja hieman pyöreät silmmät. Tasapainoisesti kulmautunut. Erinomainen häntä ja kiinnitys. Liikkuu ryhdikkäästi ja rodunomaisesti sivusta, hieman epävakaasti takaa. Värivaihtelut ok. Karvapeite ei parhaimmillaan. Oikea olemus. Valon arvostelu: 9v Mittasuhteiltaan hieman pitkä narttu. Oikea pään malli. Tummat silmät. Korvat ok. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä hännän kiinnitys. Sopiva runko ja raajaluusto. Liikkuu hyvällä askeleella sivulta, edestakaisin ok. Karvapeite ei tänään aivan näyttelykunnossa, ruskeasävyinen (?!!!) väritys. Miellyttävä käytös. Esitetään edukseen.

1.3.2020
Vuosi aloitettiin perinteisesti Lagun hallilla agilitykisoilla. Ei ollut oikein meidän päivä. Kisajärjestys oli meille epäsopiva kun hyppäri oli vasta viimeisenä eikä Helinin Jarin radat ole oikein meille sopivia, harmillista sillä Jari on tyyppinä hirveän mukava. Kisoista ei siis jäänyt kerrottavaa jälkipolville. Seuraavana viikonloppuna kisattiin Ylöjärvellä Virtasen anderssin radoilla, kivoja pätkiä mutta edelleen me takutaan kepeillä kun Hehkua ahdistaa mun kisajännitys, samasta syystä oli myös haistelua alkumetreillä. Nyt se on sentään lähdössä iloinen itsensä. Ollaan taas Eltsun treeneissä huhtikuulle asti. Siellä yritetään nyt tehdä sellaisia asennevetoja että treenin aluksi suoritetaan rata kokonaan, kävi miten kävi ja sitte korjaillaan loppuaika ongelmakohtia paremmiksi. Viikko tästä oli Valon vuoro aloittaa kisavuosi rally-tokossa. Omalla hallilla oli tuomaroimassa Heli Kelhälä. Kyllähän sielä radalla ehti taas kaikenlaista sattua ja tapahtua, tulos 40 pistettä, 5 kertaa miinuksia haukkumisesta.
Sitten oli vuorossa kauan odotettu ja jännitetty bussimatka liettuaan, Kaunasissa oli 3xKV näyttely. Eniten jännitystä aiheutti se, ehtiikö Hehku kasvattaa turkin tähän mennessä ja onneksi se sitten ihan ok kuosissa oli. Mun koirien lisäksi sielä oli yksi upea uros ja sehän sitten oli rop joka päivä, mutta se ei haitannut, saatiin heti perjantaina se mitä olin lähtenyt hakemaankin, eli Hehkulle cacib ja serti ja Valolle veteraaniserti, lisäksi Hehku oli vsp ja Valo rop-veteraani. Näin Hehkusta tuli Liettuan muotovalio ja Valosta Liettuan veteraanivalio ja nyt saan anoa Valolle myös roikkumassa olevan Venäjän veteraanivalion arvon. Tuomarina oli liettualainen Ramune Kazlauskaite. Lauantaina oli tuomarina latvialainen Vija Klucniece. Hänen mielestään Hehkulta puuttui yläleuasta yksi niistä pikkuhampaista. Väittelime asiasta hetken, mutta eipä sille mitään mahda jos tuomari on jotain mieltä. Sai Hehku sentään luokkasertin. Veteraanilla hammaspuutokset eivät enää haitanneet joten Valolle taas veteraaniserti ja se oli myös VSP. Viimeisen päivän tuomari oli Gerard Cox irlannista. Tänään taas Hehku oli vsp ja Valo rop-veteraani, hehkulle taas cacib, vielä yksi tarvitaan ulkomailta. Ryhmäkehässä ei tullut menestysä minään päivänä.
Helmikuu. kahdeksas päivä oli omalla hallilla agikisat. Tuomarina Mikkilän Sari. Sari oli tehnyt oikeinkivat, tason mukaiset radat, tällä kertaa oli sopiva ratajärjestyskin, itsellä hyvä fiilis ja kaikki tähdet kohdillaan, hyviä vetoja tehtiin, mutta käsissä oli taas pala saippuaa ja aina se lipsahti jonnekkin :D tällä kertaa sujui kepitkin ihan täydellisesti yhdellä radallla, yhdellä ihan ok ja yhdellä oli vaikea kulma jota edelsi tössi, niin siitä ei sitten tullut mitään. 14 päivä suuntasin taas ulkomaille, tällä kertaa matkaan lähti vain valo ja suuntana latvia, 2x kr. Molempin apäivinä paikalla oli Valon lisäksi yksi suomalainen junnunarttu. Ensimmäisen päivän tuomari oli suomalainen Leni Finne, mulla ei ollut hänestä kovin miellyttävää mielikuvaa ennestään, ollaan joskus messarissa oltu hänen kehässään, mutta nyt hänoli positiivinen yllätys. Hän jutteli leppoisia kehässä ja totesi että Valolla on puhtaammat hampaat kuin oli sillä junnunartulla. Valo oli rop-veteraani ja rop! Näin Valosta tuli latvian veteraanivalio. Valo sai myös hienon tittelin Valmieran veteraani voittaja 2020, tätä ei vain Suomen kennelliitto hyväksy :D Toisen päivän tuomari oli Slovenialainen Spela Briski Cirman. Valo oli jälleen ROP-veteraani,mutta tänään junnunarttu oli rop.
22. päivä oli taas rallykisat lagulla, tuomarina Fiia-Maria Kivioja. Tulos olisi ollut jopa 62 pistettä, mutta Valo kerkisi lopuksi käväistä kehänauhan ulkopuolella ennenkuin ehdiin kytkeä sen. Tämä ei kuitenkaan haitannut yhtään! Tehtiin todella hyvää suoritusta, tuloslapussa luki vain kerran hau, toki Valo paljon haukkui edelleen, mutta sen vire oli paljon parempi kuin aiemmin! Oltiin tammikuun lopussa lapualla Anna Savolaisen koulutuksessa ja hän oli sitä mieltä että kun koiran vire on riittävän korkea,loppuu haukkuminen. Korkeaa virettä ja palkattomuutta ollaan nyt harjoiteltu ja se selvästi on vaikuttanut vaikka olin epäluuloinen tätä ajatusta kohtaan. Tuomarin kommentti: Osaava koira, hyvää ohjausta, suorat eteentulot. Palkattomuudesta ppitää vielä sanoa että juuri enne tammikuun kisoja tajusin että Valolle ei ol epalkatonta treeniä se, että nami on mulla kädessä mutta se ei saa sitä. Nyt mä pidän kädet tyhjänä ja sitten aina otetana selvä katko tekemiseen ja palkataan koira. Seuraavana päivänä oli Jämijärvellä ryhmänäyttely, tuomarina Harto stockmari, tännekin lähdin hieman epäilevästi sillä Harton vaimo Tanya tykkää korkearaajaisista kessuista ja sellaisia nämä mun koirat ei ole, koska niillä on luomuvatsakarvat. Paikalla oli kuusi kessua ja yllätyin kun Valokin sai SA:n. Molemmille siis ERI+sa ja luokkavoitto. Hehku oli lopulta VSP Pirren Maximin ollessa ROP ja Valo pn2. Hehkun arvostelu: Ok sukupuolileima ja mittasuhteet. Oikeanmuotoinen pää. Hyvä ylälinja, hännän kiinnitys. Etuasentoiset lavat. Hyvä runko, takaosa. Liikkuu hyvin edestä, vähän ahdas takaa. Valon arvostelu: Ok sukupuolileima, mittasuhteet. Hyvä kaula, hännän kiinnitys, eturinta. Tilava runko. Oikein kulmautunut. Hyvä liikunta. Kantaa vuotensa kunnialla.

Kävijälaskuri:5029 kävijää alkaen 13.3.2011.
* 8.12.2023 * Nimipäivä: Kibby, Kidi, Kieppi, Kipa * * 5029 *